SAP Consultant Ketenlogistiek bij Defensie

Locatie: Utrecht, Uttecht
Datum Geplaatst: 10-10-2018
Wij zijn op zoek voor Defensie naar een SAP Consultant KLOG (Ketenlogistiek)
Inzet : Zo spoedig mogelijk  (initieel een contract voor 1 jaar, is verlengbaar, 38 uur in de week
Standplaats : Utrecht

Functieomschrijving/Werkzaamheden 

Binnen Defensie wordt momenteel gewerkt aan het implementeren van het ERP-systeem (SAP) binnen het Materieel-logistieke en Financiele domein (M&F). Deze implementatie wordt uitgevoerd in verschillende (deel-)projecten waarbij per project een ander Defensieonderdeel of proces wordt gemigreerd (uitgerold). 
Voor het uitvoeren van deze ERP-migratieprojecten zijn wij op zoek naar Medior SAP consultant met kennis en ervaring op het gebied van ketenlogistiek (SAP MM/WM). Hij of zij zal werkzaam zijn aan de BVzijde, dus bij een betreffende Defensieonderdeel waar de migratie wordt uitgevoerd. 

Toelichting op de rol: 
De consultant treedt op als adviseur van het betreffende Defensieonderdeel en is verantwoordelijk voor de ondersteuning van de bedrijfsvoering tijdens het ERP-migratieproject van de betrokken materieel-logistieke processen. De consultant ondersteunt en begeleidt het Defensieonderdeel bij het implemeteren/migreren van nieuwe en bestaande (gestandaardiseerde) processen en functionaliteiten. 

Uitvoerende taken en verantwoordelijkheden: 
  •  begeleiden van de BV bij de ERP-migratie van bestaande en nieuwe processen en ondersteunende IV-functionaliteiten; 
  • coördineren en begeleiden van IV-beheerwerkzaamheden benodigd voor migratie-traject; 
  • bijwonen en verzorgen van kennisoverdrachtsessies; 
  • het evalueren van de huidige functionaliteiten, processen en werkwijze op functioneren en behaalde resultaten; 
  • gebruiken van ondersteunende tooling, zoals Sap Solution Manager, ARIS, TAO, MANTIS, Principal Toolbox. 
 
Om deze rol goed te kunnen uitvoeren moet de consultant ten eerste ervaring hebben met ERP-migraties en het begeleiden van verschillende ERP-migratie-trajecten. Daarbij moet de consultant een brede kennis en ervaring hebben van SAP (op gebied van ketenlogistiek). Ten tweede moet de consultant voldoende communicatieve vaardigheden beheersen omdat contact met zowel het Defensieonderdeel (BV) als met de SAPconsultants van het ketenteam M&F cruciaal is bij migratie-projecten, afstemming over rolverdeling en samenwerking is essentieel. 

Speelruimte 
Consultant wordt ingezet in het Ketenteam onder fucntionele aansturing van de teamleider Migratiebegeleiding. Onder verantwoordelijkheid van de projectleider Ketenmigratie kan de consultant worden ingezet op een of meerdere migratieprojecten, aangestuurd door het betreffende Defensieonderdeel. 


Eisen  
  • Minimaal een afgeronde HBO opleiding Bedrijfskundige IV of ICT, of gelijkwaardig; 
  • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met de SAP-modules MM en WM.  
  • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring bij het begeleiden van eindgebruikers, bij een migratie van een Legacy applicatie naar SAP en/of een implementatie van nieuwe functionaliteiten in het SAPdomein.  


 

Maarten Bos (consultant)
Mobiel :  06-1222 8009 
Website: https://www.eureka-recruitment.nl
E-mail :  maarten.bos@eureka-recruitment.nl

 
of
this job portal is powered by CATS