Webanalist voor de Raad voor de Rechtspraak

Locatie: Utrecht, Utrecht
Datum Geplaatst: 29-11-2018
Wij zijn op zoek naar een Webanalist voor de Raad voor de Rechtspraak
Standplaats : Utrecht

Werkzaamheden
Voor de meeste onderdelen van de Rechtspraak wordt gebruik gemaakt van een webanalyse tool (PiwikPro). Als webanalist denk je kritisch mee over de inzet van de tool en overzie je de implementatie en inrichting ervan op de verschillende onderdelen. De verzamelde data zet jij om in inzichten voor o.a. het contentteam, het UX-team of het management. Je signaleert zelf trends en inzichten die van belang kunnen zijn voor de doorontwikkeling van rechtspraak.nl. Daarnaast beantwoord jij diverse analysevraagstukken van collega’s. Het contentteam, waar de webanalist in eerste instantie hoofdzakelijk mee samenwerkt, wil in de toekomst meer datagedreven werken.

De online doelstellingen en de wisselwerking met contentcreatie en ontwikkeling van de website wordt de komende periode verder uitgewerkt en vormgegeven. Help jij ons naar die datagedreven toekomst? Jouw webanalyse ervaring beslaat het gehele analysetraject: van het helpen van het team met sturen op de KPI’s en het implementeren van de webanalyse tool via een tagmanagementsysteem, tot het analyseren van de data en het verstrekken van inzichten aan diverse stakeholders door middel van presentaties en rapportages.

We zoeken expliciet naar een webanalist die niet alleen oog heeft voor optimalisatiekansen van de online kanalen, maar die ook kritisch meedenkt over hoe webanalyse binnen de organisatie naar een hoger plan getild kan worden. De rol kenmerkt zich dan ook door zowel een uitvoerend als een strategisch aspect. 

Achtergrond opdracht
Het team Contentmanagement beheert de in- en externe websites van de Rechtspraak. De Webanalist maakt deel uit van het multidisciplinaire scrumteam voor Rechtspraak.nl en de subdomeinen dat functioneel wordt aangestuurd door de webmanager. Het multidisciplinaire team bestaat naast de webmanager onder meer uit een SEO-specialist, redacteuren, webmasters, een functioneel beheerder, een ontwerper, ontwikkelaars en testers. Het team werkt samen met het Rechtspraak Servicecentrum (RSC), de gerechten, het Landelijk Bureau Vakinhoud rechtspraak (LBVr) en de Raad voor de rechtspraak. Hiërarchisch val je onder het hoofd van het team Contentmanagement.
 

Eisen:

 • Minimaal HBO niveau

 • 5 jaar Ervaring als webanalist

 • Ervaring met het werken binnen een complexe omgeving, ervaring bij de overheid is een pre

 • Oog voor gerelateerde marketingactiviteiten, zoals SEO

 • Kennis van Piwik pro, aangezien wij hier nu meer werken

 • Aangezien wij per direct iemand nodig hebbenin verband met overdracht werkzaamheden door vertrek eigen webanalist is beschikbaarheid een belangrijk criterium

 • opleiding/certificaat: Business Information Management Foundation

 

Wensen:
 • Dat je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen op het gebied van analyses, meten en dashboards

 

Competenties:
 • Dat je je comfortabel voelt met zowel uitvoerende als strategische werkzaamheden
 • Een zelfstandige en initiatiefrijke houding
 • Sterk analytisch vermogen en uitstekende communicatieve vaardigheden


 

Maarten Bos (consultant)
Mobiel :  06-1222 8009 
Website: https://www.eureka-recruitment.nl
E-mail :  maarten.bos@eureka-recruitment.nl

 
of
this job portal is powered by CATS