Project Portfolio en Resource Manager

Locatie: Den Haag, Zuid-Holland
Datum Geplaatst: 08-01-2019
Voor het Ministerie van Economische Zaken ACM zijn wij op zoek naar een Project Portfolio en Resource Manager
Start : 1 februari , 36 uur in de week
Standplaats : Den Haag

Werkzaamheden

ACM gaat projectportfolio- en resource management inrichten om ervoor te zorgen dat het I-projectportfolio optimaal bijdraagt aan de doelen van de informatiestrategie en dat mensen en middelen optimaal worden ingezet. Jij geeft invulling aan dit proces en draagt zorg voor het inrichten en bewaken van de samenhang tussen projecten, het signaleren van knelpunten en identificeren van risico’s. Je rapporteert aan de programmamanager I-regie en geeft advies aan de i-board.Je stelt voorstellen op voor de nieuwe inrichting, draagt ze voor ter goedkeuring en voert deze uit.

Je hanteert daarbij de practice Management of Portfolios (MoP). Jij draagt zorg voor optimale stuurinformatie door relevante informatie op te halen bij programma- en projectleiders, informatiemanagers en dienstenmanagers. Op basis van deze informatie stel jij periodiek de portfoliorapportage op. Je bereidt de afstemming en besluitvorming voor over het portfolio in de i-Raad en de-Board. Waar nodig adviseer je over de aanschaf van nieuwe software om tot goede invulling van de functie PP&RP te komen. 

De Project Portfoliomanager verricht zijn werkzaamheden binnen het team I-Regie van de Directie Bedrijfsvoering. Voor een goede invulling van de functie is het cruciaal om samen te werken met andere disciplines binnen de afdeling en directie (w.o. informatiemanagers, programmaleiders, informatiebeveiligers, architecten en de afdeling Informatie & Automatisering). Ook werk je intensief samen met opdrachtgevers en met vakgenoten bij andere onderdelen binnen de Rijksoverheid. Dit vraagt om een pro-actieve en op samenwerking gerichte houding

Achtergrond opdracht
ACM gaat projectportfolio- en resource management inrichten om ervoor te zorgen dat het I-projectportfolio optimaal bijdraagt aan de doelen van de informatiestrategie en dat mensen en middelen optimaal worden ingezet. Jij geeft invulling aan dit proces en draagt zorg voor het inrichten en bewaken van de samenhang tussen projecten, het signaleren van knelpunten en identificeren van risico’s. Je rapporteert aan de programmamanager I-regie en geeft advies aan de i-board.
 


Eisen:
- 3 jaar Ervaring als Project Portfoliomanager en/of Resource Manager
- 5 jaar Ervaring binnen het domein van de informatievoorziening en kennis van de rol van de CIO (Chief Information Officer)
- Ervaring met het adviseren in een politiek-/bestuurlijke context binnen de Rijksoverheid
- Ervaring met het toepassen van de best practice voor portfoliomanagement: Management Of Portfolios (MoP)
- Ervaring met standaard methoden voor projectbeheersing en het toepassingen van standaard software voor projectadministraties. 

Maarten Bos (consultant)
Mobiel :  06-1222 8009 
Website: https://www.eureka-recruitment.nl
E-mail :  maarten.bos@eureka-recruitment.nl

 
of
this job portal is powered by CATS