Agile Project Manager voor Schiphol Telematics

Locatie: Schiphol, Noord-Holland
Datum Geplaatst: 10-01-2019
Voor Schiphol Telematics zijn we op zoek naar een Agile Project Manager.
Startdatum : Zo spoedig mogelijkm voor 36 uur in de week
Standplaats : Schiphol


De project manager gaat bij Schiphol Telematics in het netwerk portfolio deelnemen met name op lifecycle management projecten. Dat ligt qua werkzaamheden ver af van software ontwikkeling. 
Daarnaast verandert de situatie binnen Schiphol Telematics zelf, waarbij het profiel van de project manager daarmee verandert van een uitvoerende technisch projectleider/voorman naar een zelfstandige, pro-actieve regievoerder/stakeholder manager. 

Royal Group Schiphol 
We boeken online, krijgen persoonlijk digitaal reis- en koopadvies op onze smartphone en willen steeds meer in control zijn over ons eigen reisproces. De manier waarop we reizen en wat reizigers verwachten van een luchthaven verandert in een rap tempo. Schiphol zal de komende jaren investeren om ondersteunend aan deze nieuwe manier van reizen de beste Digital Airport van de wereld te worden voor zowel passagiers als airlines. Schiphol ICT ondersteunt en vernieuwt de veranderende digitale luchthaven zodat reizigers bij voorkeur via Schiphol blijven reizen. 
Schiphol wil zich daarom als werkgever ontwikkelen naar een high performance organisatie waarin de klantbehoefte centraal staat en de Agile de manier is waarop wij werken om deze ambitie te ondersteunen: sneller, kort cyclische in multidisciplinaire team met meer verantwoordelijkheid bij de werknemers. 

Schiphol Telematics maakt onderdeel uit van Schiphol Group IT én is een commercieel bedrijf dat data en voice communicatie-oplossingen verzorgt voor klanten op Schiphol. Je komt te werken binnen het portfolioteam Networks, dat verantwoordelijk is voor een breed scala aan netwerkdiensten.

Denk hierbij aan projecten binnen de volgende domeinen:
 • Lifecycle management
 • Cisco Networking 
 • Network Management
 
De afdeling is op dit moment in transitie van de Prince2 methodiek naar de Agile manier van werken.

Wat ga je doen als Agile Project Manager
Bij een van de meest toonaangevende luchthavens ter wereld, ben jij als Agile Project Manager verantwoordelijk voor het succesvol lanceren van hardware en software trajecten. Agile is het gedachtengoed waarbinnen je acteert, maar je draait je hand ook niet om voor Prince2 trajecten waarbinnen je het Agile gedachtengoed toepast. Je stelt kwalitatief hoogwaardige productdocumentatie, zoals een projectvoorstel, -plan en –budget. Je bent in staat de gevraagde doelen (scope) met gestelde kwaliteit te leveren binnen de planning en budget. Je draagt zorgt voor adequate bezetting en aansturing van je team. Je legt actief de verbinding tussen collega`s en stakeholders en stemt de verwachtingen van interne en externe stakeholders, met soms tegenstrijdige belangen, op elkaar af. Dit alles doe je in een complexe organisatie.

Daarnaast vervul je als sparringpartner van de portfoliomanager een strategische en bepalende rol bij de ontwikkeling van zowel het team als het portfolio. Je helpt bij het aanbrengen van focus en prioriteiten stellen in het Schiphol belang. Niet slechts opgedragen projecten uitvoeren, maar de juiste projecten uitvoeren. Stopzetten of op een lagere prioriteit zetten van project kan ook een succes zijn!

Jouw toegevoegde waarde
 • Jij beschikt over een afgeronde HBO/WO opleiding;
 • Jij hebt 5-8 jaar werkervaring als IT Project manager in een complexe organisatie;
 • Je stelt het team boven het individu;
 • Je bent de lijm van het team, je weet collega’s te verbinden;
 • Als project manager heb je de switch gemaakt naar een Agile georiënteerde werkomgeving;
 • Jij overweegt risico’s en impact voordat je wijzigingen doorvoert;
 • Jij snapt dat het luchthavenproces een groter belang vertegenwoordigd dan jouw project, maar je vindt met je team een weg voorwaarts; 
 • Jij vindt het geen probleem om een paar avonden of nachten per maand te werken of standby te staan; 
 • Jij omarmt veranderingen en geeft niet op als anderen niet willen veranderen;
 • Jij zoekt naar verbinding tussen collega’s en stakeholders;


 

Maarten Bos (consultant)
Mobiel :  06-1222 8009 
Website: https://www.eureka-recruitment.nl
E-mail :  maarten.bos@eureka-recruitment.nl

 
of
this job portal is powered by CATS