Senior DevOps Engineer Java bij Havenbedrijf Rotterdam

Locatie: Rotterdam, Zuid-Holland
Datum Geplaatst: 13-03-2019
Wij zijn op zoek naar een Senior DevOps Engineer Java in CI/CD omgeving
Standplaats : Rotterdam


Het havenbedrijf

Het Havenbedrijf Rotterdam actief voor heel de haven. Havenbedrijf Rotterdam werkt aan het versterken van de concurrentiepositie van de Rotterdamse haven. De haven van vandaag én morgen. Alle (inter)nationale ondernemingen die hier actief zijn, hebben het allergrootste belang bij een bereikbare en duurzame ‘Port of Rotterdam’, die kan blijven groeien. Het Havenbedrijf biedt klanten daarom alles wat nodig is voor de vlotte en veilige doorvoer en bewerking van grondstoffen en goederen. Ook heeft het oog voor de werk- en leefomgeving in de haven én investeert het doorlopend in bestaand en nieuw havengebied, zoals Maasvlakte 2.

Korte beschrijving van de afdeling, Opdrachtbeschrijving Belangrijkste werkzaamheden, wat voor type mens zoek je?    Hoe ziet de omgeving eruit?
Je gaat werken op de afdeling Digital & Information Technology. Deze afdeling is eindverantwoordelijk voor het realiseren van (nieuwe) digitale producten en daarmee de digitale ambities van het Havenbedrijf Rotterdam (HbR) en haar (internationale) klanten en stakeholders. Het team zoekt hiervoor de samenwerking met collega’s, klanten en stakeholders om moderne vormen van innoveren en lanceren van digitale services te laten zien.

Het Development team Scheepvaart bestaat uit meerdere volwassen Scrum teams. Wij bouwen aan en onderhouden het Havenmeester Management & Informatie Systeem (HaMIS). Dit is een missiekritisch (24x7) systeem, dat de Havenmeester- organisatie helpt bij het managen van de slimste en grootste haven van Europa. Met een groot veranderprogramma van de Havenmeester als drijvende kracht, zal ook onze applicatie mee veranderen. Er staan veel nieuwe ontwikkelingen te gebeuren!

Waarom zoeken wij jou?
Om ons team te versterken zoeken wij een senior DevOps engineer; bij voorkeur ervaren in een CI/CD omgeving.
 
Onze beoogde technologische stack bestaat uit Java- microservices back-end en een web-based React-Redux front- end. Dit draait in Docker op een Kubernetes platform in de cloud. Op dit moment bestaat de front-end nog grotendeels uit Java Swing en Angular applicaties binnen een Java browser.

Met jou willen we onze technische ambities versnellen. We willen onze applicatie en platform stabieler, meer betrouwbaar en beter onderhoudbaar maken!

Wie ben jij?
We zoeken iemand die plezier heeft in zijn werk en samenwerking met zijn teamleden. Iemand die snapt dat communicatie zijn/haar belangrijkste verantwoordelijkheid is en daar constant aandacht aan geeft. We zoeken NIET iemand die Agile en Scrum kent, maar iemand die Agile is en snapt wat hiermee wordt bedoeld.

Je wordt blij als de eindgebruikers en product owners tevreden zijn. Je hart als vakvrouw of vakman wordt hard geraakt als één van de twee niet tevreden is.

Je hebt voldoende vertrouwen in je eigen kunnen, zodat je niet continu aan anderen moet bewijzen dat je een ervaren ontwikkelaar bent. Je durft te leren van je fouten en je vindt het prettig om met je teamleden te leren van elkaar. Je hoeft niet "de beste" te zijn, maar je werk moet wel geweldig worden uitgevoerd.

Je bent NIET dogmatisch in je denkwijze. Je maakt voortdurend afwegingen tussen de beste oplossingen, maar je kan je bij besluiten van de groep neerleggen omdat het op dat moment het meest verstandige is. Niet dogmatisch zijn geldt ook voor je persoonlijke voorkeuren tot technologieën en architectuur.

Wat worden je kerntaken?
 • Professionaliseren van ons platform. In het bijzonder op gebied van CI/CD buildstraat, monitoring, logging, tracing.
 • Beheren van een micro-service structuur in Docker.
 • Vormgeven van de verdere ontwikkeling van de HaMIS applicatie, waarbij je in staat bent om verder te kijken dan de back-end (bijv. test automatisering, front-end, architectuur, infrastructuur).
 • In alle werkzaamheden is het team leidend.

Wat zijn je technische competenties?
 • Uitgebreide ervaring als DevOps / SRE engineer.
 • Uitgebreide ervaring met Docker, Kubernetes en Shell- scripting (wordt getest tijdens intake).
 • Affiniteit met JVM applicaties.
 • Pré: Cloud native en Kubernetes security.
 • Pré: ervaring met GitLab pipelines, Prometheus, TCP/IP, Helm, Istio, GitOps, Chaos engineering.

Wat zijn je persoonlijke competenties?
 • Je neemt op een natuurlijke manier verantwoordelijkheid over de inhoud en manier van werken op ontwikkelprojecten;
 • Je bent in staat om (technisch) complexe materie helder en overtuigend over te brengen aan de business (bijv. product owners, kerngebruikers).
 • Ervaring in multidisciplinaire teams: samenwerkingsgerichtheid is een voorwaarde

Eisen
 • HBO+ werk-en denkniveau
 • Minimaal 5 jaar ervaring als DevOps engineer, of vergelijkbaar.
 • Ervaring met ontwikkeling van digitale producten (c.q. Agile software development).
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
 • Affiniteit met logistieke ketens en/of nautische dienstverlening is een pré.

 


 

Maarten Bos (consultant)
Mobiel :  06-1222 8009 
Website: https://www.eureka-recruitment.nl
E-mail :  maarten.bos@eureka-recruitment.nl

 
of
this job portal is powered by CATS