Netwerk Engineer voor de Belastingdienst

Locatie: Apeldoorn, Gelderland
Datum Geplaatst: 14-03-2019
Voor de Belastingdienst zijn wij op zoek naar een Netwerk Engineer
Startdatum : 1 april, voor 36 uur in de week
Standplaats : Apeldoorn


Werkzaamheden
DCS zoekt een netwerk engineer, met kennis van en ervaring in ontwerp en bouw van de rekencentrum-netwerkinfrastructuur en de decentrale netwerkinfrastructuur.De werkzaamheden bestaan uit het ontwerpen, testen en implementeren van componenten en het lifecycle-- management van de verschillende netwerkomgevingen.De focus ligt op datacenter-switching, maar de inzet kan ook gevraagd worden binnen andere infrastructurele projectenen opdrachten met betrekking tot netwerken en netwerksecurity zoals de backbone/campus switching en routering,zonering en kantoornetwerken.Brede en diepgaande specialistische kennis en ervaring is noodzakelijk; van architectuur/ontwerp niveau tot op hetniveau van daadwerkelijk configureren en testen.Er wordt flexibele inzet gevraagd voor (beperkt) voorkomende implementaties welke weekenden en of avondurenverricht kunnen worden.


‚ÄčAchtergrond
Informatie- en communicatietechnologie (ICT) is een onmisbaar onderdeel van onze samenleving. Ook voor eengegevensverwerkende organisatie als de Belastingdienst is ICT heel belangrijk. De ICT van de Belastingdienst isprimair gericht op het ondersteunen van bedrijfsprocessen.

Organisatorische context en cultuur
De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeelvan de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigendata center.Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke,stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels interndoor gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar)oplossingen en expertise uit de markt.Datacenter Services (DCS) faciliteert de Belastingdienst met optimale infrastructuurdiensten, nu en in de toekomst. Datdoet het samen met de andere onderdelen van de IV-keten. Het datacenter levert generieke diensten waar dat kan, enspecifieke diensten waar dat moet. Dat is ontstaan uit het besef dat IT een cruciale enabler is voor de taak van deBelastingdienst.Binnen de afdeling 'Basis Infra Diensten' van DCS bevindt zich het team Netwerken Infra. Het team levert alle netwerk-en netwerksecurity oplossingen. Dit team bestaat uit 27 professionals met diepgaande infrastructurele kennis enervaring op gebied van o.a. switching, routing, firewalling en loadbalancing. Het team is verantwoordelijk voor denetwerkinfrastructuur, welke alleen al zo’n 3000 LAN switches omvat. Die zijn verspreid over ongeveer 100 locaties inhet land en over twee grote datacenters.

Eisen
 • Minstens 5 jaar ervaring met: HBO werk- en denkniveau
 • Minstens 5 jaar ervaring met: Kennis van en ervaring met het werken in grote netwerkomgevingen.
 • Minstens 5 jaar ervaring met: Kennis van en ervaring met Cisco (routers/switches)
 • Minstens 5 jaar ervaring met: Kennis van en ervaring met Juniper netwerkapparatuur (firewall, VPN).
 • Minstens 3 jaar ervaring met: Kennis van en ervaring met beveiligingsoplossingen, netwerkmanagement en netwerkmonitoring (F5 loadbalancer)
 • Minstens 3 jaar ervaring met: Kennis van en ervaring met Windows en Linux.
 • Ervaring met: Cisco Certificaat (minimaal Professional niveau, bijvoorbeeld CCNP of CCDP) 
 
Wensen
Opleidingen en/of certificaten:
 • kennis en ervaring met virtualisatie (bijv. Vmware)
 

Overige wensen:
 • HBO diploma, bij voorkeur op het gebied van ICT
 • Bekend met Agile werken
 • ITIL


 

Maarten Bos (consultant)
Mobiel :  06-1222 8009 
Website: https://www.eureka-recruitment.nl
E-mail :  maarten.bos@eureka-recruitment.nl

 
of
this job portal is powered by CATS