Procesontwerper / Business analist voor de Belastingdienst

Locatie: Utrecht, Utrecht
Datum Geplaatst: 04-06-2019
Wij zijn op zoek naar een Procesontwerper / Business analist voor de Belastingdienst
Start : na aanvragen VOG, voor 36 uur in de week
Standplaats : Utrecht

Werkzaamheden

Voor één van drie requirement teams van Toeslagen zijn we op zoek naar een enthousiaste procesontwerper.Als procesontwerper ben je verantwoordelijk voor het maken en onderhouden van gegevens- en bedrijfs procesontwerpen en de vertaling ervan naar specificaties voor realisatie binnen de kaders van de architectuur.- In deze ontwerpproducten komen de mogelijkheden van de techniek/systeemvereisten, wet- en regelgeving en bedrijfsvoering samen.Van onze toekomstige nieuwe collega wordt verwacht dat hij/zij, als volwaardig teamlid, participeert in het voortbrengingsproces. Je ondersteunt en werkt nauw samen met architect(en), ontwerpers en vertegenwoordigers van de business bij het opstellen c.q. refinen van de specificaties zodat deze door ontwikkelteam(s) verder kunnen worden opgepakt t.b.v. realisatie.Van jou als procesontwerper wordt o.a. verwacht dat je:- (werk)ervaring en expertise hebt op het gebied van het procesontwerp en gegevensmodellering;- beschikt over kennis en kunde tav. methoden en technieken op terrein van (proces)ontwerp, zoals BPMN en UML;- bekend bent met de SCOPAFIJTH-methode en ervaring hebt met de doen van impactanalyses;- beschikt over kennis van BES (BIZZdesign Enterprise Studio);- als sparringspartner kan fungeren voor andere ontwerpers en/of ontwikkelaars;- de kennis bezit om T-shaped te kunnen werken;- procesontwerpdocumentatie en gegevensmodellen up-to-date houdt.Toeslagen werkt met een real-time systeem waarin burgers direct hun Toeslagen kunnen aanvragen, muteren en raadplegen. Systeemwijzigingen zijn daarom voor de burger vaak direct zichtbaar. Systeemwijzigingen zijn nodig omdat er regelmatig wijzigingen in wet- en regelgeving optreden. Kantoor Toeslagen is constant bezig om het productie proces efficiënter en effectiever te maken en hanteert een steeds stringentere handhavingsstrategie.Word jij onze nieuwe collega die een bijdrage levert aan deze uitdagende opdrachten? Meld je dan, je bent van harte welkom!

Achtergrond van de opdracht
De Toeslagenorganisatie staat midden in de maatschappij. Miljoenen mensen in Nederland ontvangen huurtoeslag,zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag of kindgebonden budget. Doordat vele mensen afhankelijk zijn van hun toeslag,luistert toekenning en uitbetaling zeer nauw. Ook maatschappelijke hulporganisaties en intermediairs zijn zeer betrokken en laten snel van zich horen als er zaken mis gaan of er in hun ogen zaken verbeterd moeten worden. IBS Toeslagen ontwikkelt, integreert, levert en beheert IV oplossingen voor de keten Toeslagen. We doen dit volgens de principes van het Agile werken en zoveel mogelijk conform het SAFe framework. De business (kantoor Toeslagen) stelt de doelen en prioriteiten, waarna de voorbereiding en realisatie (epics en features) op een agile wijze worden uitgevoerd door de verschillende teams van IBS (Integratie Business Services) Toeslagen.


Eisen
- Minimaal HBO diploma (bij voorkeur in de richting Bestuurskunde of andere relevante opleiding), minstens 2 jaar.
- Relevante kennis en ervaring met methoden en technieken op het terrein van procesinrichting en -ontwerp, minstens 4 jaar.
- Business analyse, requirements engineering, procesinrichting, procesontwerp, implementatie management.

Opleidingen
- SAFe Agilist


Wensen
Opleidingen en/of certificaten:
- Business analyse, requirements engineering, procesinrichting,

Overige wensen
Ervaring binnen de Belastingdienst is een pré


 

Maarten Bos (consultant)
Mobiel :  06-1222 8009 
Website: https://www.eureka-recruitment.nl
E-mail :  maarten.bos@eureka-recruitment.nl

 
of
this job portal is powered by CATS